HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Cibuľu a cesnak ošúpte. Cibuľu nakrájajte najemno, cherry paradajky nakrájajte na polovice a bazalku nakrájajte nahrubo.

2

Vezmite panvicu a na strednom stupni ohrevu v nej rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Potom do panvice vložte cibuľu a opekajte ju 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.

3

Do panvice pridajte nakrájané cherry paradajky a všetko opekajte ďalšie 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.

4

Do zmesi v panvici prelisujte cesnak, pridajte paradajkový pretlak, celý obsah panvice premiešajte a všetko opekajte ešte 1 – 2 minúty na strednom stupni ohrevu.

5

Do panvice pridajte krájané paradajky z plechovky a 60 ml vody, ohrev stlmte na mierny stupeň, panvicu priklopte pokrievkou a celú zmes nechajte povariť 9 – 10 minút.

6

Odstavte a do uvarenej omáčky pridajte nakrájanú bazalku. Nakoniec omáčku dochuťte soľou a korením a podávajte k ľubovoľným cestovinám.

7

Hotovú omáčku môžete skladovať v chladničke, kde vám vydrží 3 – 4 dni, alebo ju môžete až na 3 – 4 mesiace zamraziť.

TIP
Každú porciu cestovín s omáčkou posypte asi 20 g strúhaného parmezánu.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu