Paradajková omáčka na cestoviny
- 25 minV kuchyni
- 10 minNičnerobenie
- 35 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Postup prípravy
Cibuľu a cesnak ošúpte. Cibuľu nakrájajte najemno, cherry paradajky nakrájajte na polovice a bazalku nakrájajte nahrubo.
Vezmite panvicu a na strednom stupni ohrevu v nej rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Potom do panvice vložte cibuľu a opekajte ju 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.
Do panvice pridajte nakrájané cherry paradajky a všetko opekajte ďalšie 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.
Do zmesi v panvici prelisujte cesnak, pridajte paradajkový pretlak, celý obsah panvice premiešajte a všetko opekajte ešte 1 – 2 minúty na strednom stupni ohrevu.
Do panvice pridajte krájané paradajky z plechovky a 60 ml vody, ohrev stlmte na mierny stupeň, panvicu priklopte pokrievkou a celú zmes nechajte povariť 9 – 10 minút.
Odstavte a do uvarenej omáčky pridajte nakrájanú bazalku. Nakoniec omáčku dochuťte soľou a korením a podávajte k ľubovoľným cestovinám.
Hotovú omáčku môžete skladovať v chladničke, kde vám vydrží 3 – 4 dni, alebo ju môžete až na 3 – 4 mesiace zamraziť.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými