HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Hrozno

Hroznové víno pochádza z južnej Európy. Vinič je jednou z najstarších plodín, ktoré človek pestuje. Hroznové víno je liekom na mnohé choroby. Od vyplavovania toxických látok z tela až po rozširovanie ciev. Zabraňuje usadzovaniu cholesterolu na stenách tepien. Hoci má kyslastú chuť, v tele pôsobí zásadito. Obsahuje vit. B, provitaminu A, vitaminu C a E. Obsahuje draslík, železo, vápnik, fosfor a meď. Pozor na vyššie množstvo cukru, kvôli ktorému je hrozno veľmi kalorické, takže nie je vhodné pri diétach. Hrozno sa môže pripravovať v čerstvej aj sušenej forme. Sušené hrozno alebo hrozienka sa používajú najmä do sladkých jedál a dezertov. Čerstvé hrozno je vynikajúce do šalátov a dopĺňa chuť syrov.