HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Kel

Kel pochádza zo strednej Európy.Je len málo takej zdravej zeleniny ako kel. Obsahuje vit. C, skupiny B, E a K a medzi minerálne látky patria draslík, vápnik, horčík, železo, fosfor, selén a kyselina listová. Má veľmi priaznivý účinok na žalúdok a pečeň a pomáha prekonať črevné problémy. Znižuje tiež hladinu cholesterolu, zvyšuje celkovú imunitu a dokonca pomáha pri liečbe ekzémov a kožných ochorení. Varíme ho varením v osolenej vode alebo v pare. Tým sa zbavíte horkosti a zvyšných nečistôt. Ružičkový kel stačí krátko povariť, aby sa nerozvaril. Upravte ju na niekoľko spôsobov - varenú, dusenú, vyprážanú, grilovanú alebo pečenú.

Recepty, ktoré obsahujú Kel