Košík je prázdny
Kukuričný škrob
Kukuričný škrob je rafinovaná a odtučnená kukuričná múka. Rozdiel medzi kukuričným a zemiakovým škrobom spočíva v tom, že kukuričný škrob neobsahuje nebezpečný solanín a má nízku výživovú hodnotu, ale jeho glykemická hodnota je vysoká. Je preto oveľa zdravší ako jeho známejšia varianta. Je prirodzene bezlepková, takže sa odporúča ľuďom s alergiou na lepok alebo celiakiou. Obsahuje vitamíny A, C, E a minerály draslík, železo, horčík, zinok a fosfor. Ľudia s inzulínovou rezistenciou, diabetici a ľudia na redukčnej diéte by sa mu mali vyhýbať, pretože má tendenciu zvyšovať telesnú hmotnosť. V kuchyni má rovnaké využitie ako zemiakový škrob, t. j. na zahusťovanie, do omáčok alebo dezertov. Veľmi dobre viaže vodu.