HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Pór

Pór má korene v južnej Európe, ale aj v Perzii a Anglicku. Má jemnejšiu chuť ako cibuľa a cesnak, a preto je vhodný pre tých, ktorým uvedené druhy robia problémy. Pór obsahuje vysokohodnotné bielkoviny, vzácny vitamín B1 a veľké množstvo vit. C. Poskytuje tiež železo, horčík, draslík a fosfor, látky, ktoré prispievajú k stabilite kostí. Podporuje trávenie, má omladzujúce a regeneračné účinky, zvyšuje výkonnosť pečene a žlčníka a znižuje hladinu cukru v krvi. Zelená časť póru obsahuje viac vitamínov ako biela časť, preto ju nevyhadzujte a spracujte ju tiež. Najšetrnejší spôsob prípravy je varenie v pare, ale môžete ho aj piecť alebo dusiť. Pridávajte ho k inej zelenine, aby ste zvýraznili jej chuť. V chladničke ho môžete skladovať až 20 dní, ak ho potrebujete uchovať čerstvý dlhšie, dajte ho do mrazničky.

Recepty, ktoré obsahujú Pór