Košík je prázdny
Provensálske korenie
Pôvod tohto korenia poznáme už podľa jeho názvu. Áno, voňavé Francúzsko. Provensálske korenie sa skladá z rôznych bylín, ktoré spolu vytvárajú nezameniteľnú vôňu. Hlavnými zložkami sú rozmarín, bazalka a tymián, ktoré možno doplniť oreganom, estragónom, majoránom, feniklom alebo šalviou. Spoločne majú tiež veľmi dobrý účinok na telo. Majú priaznivý vplyv na kardiovaskulárny systém, znižujú hladinu cukru v krvi a zlepšujú krvný obeh. Majú tiež antibiotický účinok. Provensálske korenie používajte až na konci prípravy pokrmu, aby nestratilo svoje liečivé účinky. V kuchyni má široké využitie a možno ho použiť na dochutenie grilovaného alebo pečeného mäsa, zeleninových šalátov, rýb alebo cestovín.