Košík je prázdny
Stopkový zeler
Stopkový zeler sa začal pestovať v Taliansku. Má tuhšie vlákna ako zeler. Vonia ako orechy. Môžete sa stretnúť s bieleným aj nebieleným zelerom - zeler je zelenší a bežnejší, má silnejšiu arómu a silnejšie vlákna. Pri nákupe sa uistite, že je napnutý a jemný. Obsahuje viac vitamínu C ako citrón, ako aj vit. sk. B, K, E a mnoho ďalších látok. Prispieva k nášmu zdraviu tým, že pomáha tráviacemu traktu, ktorý zároveň dezinfikuje. Pomáha tiež rozpúšťať hlieny a je užitočný pri mnohých ochoreniach. Ak chcete pripraviť stonky zeleru, odrežte spodnú časť a zeler rozdeľte na jednotlivé stonky. Potom sa umyjú a odstránia sa z nich vlákna, a to buď roztrhaním, alebo zoškrabaním. Najlepšie chutí glazovaný.