Košík je prázdny
Tekvica hokkaido
Tekvica hokkaido je v našich kuchyniach vždy doma, najmä na jeseň, keď je jej dostatok. Obsahuje nielen bohaté množstvo betakaroténu, vitamínov a. B, vápnika a železa, ale najväčším majstrom je v obsahu draslíka, ktorým prekonáva aj priemerne veľký banán. V chladnom počasí dokáže zahriať telo a viazať škodlivé toxíny. Rozdiel medzi tekvicou hokkaido a maslovou tekvicou je v tom, že šupka tekvice hokkaido je uvarená. Nemusí sa odrezávať od dužiny. Vždy si vyberte tie menšie. Odmenou vám bude jemná štruktúra. Neodrezávajte šupku, ale odstráňte semená, ktoré sú veľmi tvrdé. Z tekvice hokkaido môžete pripraviť množstvo chutných receptov - polievku, pyré na mäso, pridanie do cesta na palacinky alebo slaný koláč.