Brownies
- 11 minV kuchyni
- 80 minNičnerobenie
- 91 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 12 porciíPočet porcií
Suroviny
- 180 g čokolády na varenie (minimálne 55 % kakaa)
- 180 g masla
- 3× vajce (veľkosť M)
- 180 g bieleho kryštálového cukru (alebo 90 g bieleho kryštálového cukru a 90 g trstinového kryštálového cukru)
- 70 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 40 g kakaa holandského typu
Postup prípravy
Najprv vyhrejte rúru na 180 °C a formu na pečenie (20 cm × 20 cm) vysteľte papierom na pečenie.
Do stredne veľkej misky nakrájajte maslo na väčšie kocky a nalámte čokoládu. Dajte do mikrovlnky a pri výkone pri 750 W nechajte na etapy rozpustiť (potrvá to 1 – 1,5 minúty).
Vo vyššej nádobe 1 – 2 minúty šľahajte vajcia s cukrom do peny. Vyšľahanú zmes nalejte do väčšej misy, pridajte rozpustenú čokoládu s maslom a zmiešajte. Do zmesi preosejte múku a kakao. Zamiešajte a hotové cesto nalejte do formy.
Formu vložte do rúry vyhriatej na 175 – 180 °C a pečte 30 – 33 minút.
Hotové brownies nechajte pred nakrájaním vychladnúť. Po vychladnutí nakrájajte na 12 kúskov a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými