HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Vo väčšom hrnci rozohrejte 2 lyžice repkového oleja. Do rozohriateho oleja pridajte najemno nakrájanú cibuľu a na strednom stupni ohrevu opekajte 3 – 4 minúty.

2

Potom k cibuli prelisujte 4 strúčiky cesnaku, pridajte paradajkový pretlak, korenie garam masala a karí korenie a opekajte 60 – 90 sekúnd. Následne do hrnca prilejte paradajky z plechovky a 800 ml zeleninového vývaru, pridajte červenú šošovicu a mleté čili a varte na strednom stupni ohrevu, kým šošovica nezmäkne, čo potrvá 15 – 20 minút. Podľa potreby polievku narieďte vývarom a dochuťte soľou a čiernym korením.

3

Po prevarení polievku rozdeľte do jednotlivých tanierov a každú porciu pred podávaním pokvapkajte šťavou z limetky a ozdobte gréckym jogurtom a najemno nasekaným čerstvým koriandrom.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Edita Jindráková
06. november 2022

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu