Krémové cestoviny s kurčaťom
- 29 minV kuchyni
- 22 minNičnerobenie
- 51 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 300 g bielych pšeničných cestovín penne v suchom stave
- 2× stredne veľká cibuľa (2× 90 g)
- 4 strúčiky cesnaku
- 400 g kuracích pŕs
- 3 lyžice repkového oleja
- 400 ml smotany na varenie (12 % tuku)
- 150 g eidamu (nastrúhať na jemno)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Najprv vo vyššom hrnci priveďte do varu dostatočné množstvo vody. Len čo začne vrieť, vsypte do nej cestoviny a varte na strednom stupni ohrevu 10 – 12 minút na tzv. al dente. Keď budú cestoviny uvarené, z hrnca odoberte cca 200 ml vody a cestoviny sceďte.
Kým sa cestoviny uvaria, najemno nakrájajte cibuľu a roztlačte cesnak. Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezance a ochuťte soľou a korením.
V panvici s hlbším dnom na najvyššom stupni ohrevu rozohrejte olej a prsia na ňom restujte 5 – 8 minút, kým nebudú takmer hotové. Potom ich preložte z panvice do misky. Ohrev stlmte na mierny až stredný stupeň, do panvice vložte cibuľu a 1 – 2 minúty ju restujte.
Následne pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu. Zalejte smotanou, pridajte prsia a 1 – 2 minúty ešte povarte na miernom až strednom stupni ohrevu. Potom pridajte syr a cestoviny a podľa potreby prilejte 150 – 200 ml vody z cestovín, aby sa omáčka zjemnila.
Za stáleho miešania nechajte syr rozpustiť (potrvá to 1 – 2 minúty). Nakoniec odstavte, pridajte petržlenovú vňať a servírujte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými