HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najskôr rozohrejte rúru na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie.

2

Potom si pripravte zeleninu: Papriky rozkrojte na polovice, očistite a zbavte jadierok. Baklažán umyte a rozkrojte na polovice.

3

Pripravené papriky i baklažán položte rozkrojenou stranou na plech a dajte piecť do rúry rozohriatej na 200 – 210 °C pri 25 – 35 minút alebo kým sa na povrchu zeleniny nezačnú robiť čierne pľuzgiere.

4

Po opečení plech vytiahnite z rúry a zeleninu rýchle premiestnite do uzatvárateľnej krabičky alebo do misky, ktorú potom prikryjete potravinárskou fóliou, aby sa zelenina zaparila a šupka šla ľahko zlúpnuť. Takto uloženú zeleninu nechajte vychladnúť.

5

Cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo. Len čo zelenina vychladne, čo potrvá zhruba 20 – 30 minút, zlúpte šupku z paprík a baklažánu a potom všetko nakrájajte na kocky.

6

V stredne veľkom hrnci rozohrejte 4 lyžice olivového oleja na strednom stupni ohrevu a potom pridajte nakrájaný baklažán, papriky a cesnak. Na miernom až strednom stupni ohrevu za občasného miešania opekajte 20 – 25 minút.

7

Potom k zelenine pridajte 1 lyžičku kvasného octu a všetko opekajte za občasného miešania ďalších 10 – 15 minút, kým nie je zmes zredukovaná zhruba na polovicu.

8

Nakoniec obsah hrnca rozmixujte dohladka, osoľte podľa chuti a podávajte.

TIP
Podávejte k mäsu, s vajcami alebo pridajte do zeleninových šalátov – fantázii sa medze nekladú. Ajvar vydrží v chladničke 4 – 5 dní.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu