Banánová bábovka
- 17 minV kuchyni
- 110 minNičnerobenie
- 127 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 12 porciíPočet porcií
Suroviny
- 250 g polohrubej pšeničnej múky
- 250 g masla izbovej teploty
- 225 g bieleho kryštálového cukru
- 2× vajce (veľkosť M)
- 100 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 12 g prášku do pečiva
- 250 ml cmaru
- 4× zrelé banány (4× 130 g)
- soľ
- 50 g polohrubej pšeničnej múky (na vysypanie formy)
- 30 g masla izbovej teploty (na vytrenie formy)
Postup prípravy
Najprv vyhrejte rúru na 180 °C a formu na bábovku (⌀ 26 cm) vytrite maslom a vysypte trochou polohrubej múky.
Vo väčšej mise vyšľahajte maslo s kryštálovým cukrom. Potom do zmesi postupne zašľahajte obe vajcia.
Do misy prisypte hladkú a polohrubú múku, prášok do pečiva a štipku soli. Zamiešajte, prilejte 250 ml cmaru a vyšľahajte na hladké cesto.
Na tanieri roztlačte vidličkou 4 olúpané banány a pridajte ich do cesta. Zamiešajte a vzniknuté cesto nalejte do pripravenej formy na bábovku. Pečte 45 – 50 minút pri teplote 180 °C.
Upečenú bábovku nechajte aspoň hodinu chladnúť vo forme. Potom ju opatrne vyberte z formy, nakrájajte a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými