Banánové lievance
- 18 minV kuchyni
- 2 minNičnerobenie
- 20 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 9 kusovPočet porcií
Suroviny
Postup prípravy
Vo väčšej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, trstinový cukor a štipku soli.
Banány ošúpte a v stredne veľkej mise roztlačte vidličkou na kašu. Pridajte 200 ml mlieka, 1 vajce a rozpustené maslo a poriadne premiešajte. Vzniknutú zmes nalejte do misy k múke a zmiešajte.
Nepriľnavú panvicu rozohrejte na miernom stupni ohrevu. Lyžicou (⌀ cca 7 cm) v panvici z cesta tvarujte lievance a pečte ich na miernom až strednom stupni ohrevu zhruba 1 – 2 minúty, kým na povrchu nebudú bublinky, ktoré po prasknutí udržia tvar a vytvoria tak dierku, ktorú nezaleje cesto. Podľa toho budete vedieť, že je už cesto dostatočne prepečené a treba ho otočiť.
Lievance otočte a pečte ešte 1 – 2 minúty na miernom až strednom stupni ohrevu. Hotové lievance rozdeľte na jednotlivé taniere a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými