HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Vo väčšej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, trstinový cukor a štipku soli.

2

Banány ošúpte a v stredne veľkej mise roztlačte vidličkou na kašu. Pridajte 200 ml mlieka, 1 vajce a rozpustené maslo a poriadne premiešajte. Vzniknutú zmes nalejte do misy k múke a zmiešajte.

3

Nepriľnavú panvicu rozohrejte na miernom stupni ohrevu. Lyžicou (⌀ cca 7 cm) v panvici z cesta tvarujte lievance a pečte ich na miernom až strednom stupni ohrevu zhruba 1 – 2 minúty, kým na povrchu nebudú bublinky, ktoré po prasknutí udržia tvar a vytvoria tak dierku, ktorú nezaleje cesto. Podľa toho budete vedieť, že je už cesto dostatočne prepečené a treba ho otočiť.

4

Lievance otočte a pečte ešte 1 – 2 minúty na miernom až strednom stupni ohrevu. Hotové lievance rozdeľte na jednotlivé taniere a podávajte.

TIP
Lievance ozdobte nahrubo nasekanými mandľami, banánom nakrájaným na kolieska a medom.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu