Košík je prázdny
Bruschetta
- 18 minV kuchyni
- 5 minNičnerobenie
- 23 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 10 kusovPočet porcií
Bruschetta [čítaj ako brúsketa] je tradičné talianske predjedlo z pečeného chleba a paradajkovej zmesi. Jednoduchá, ale výborná chuťovka vás aspoň na chvíľu prenesie do krásneho Talianska.
Suroviny
10 kusov
- 1× biela bageta (cca 300 g, ideálne rustikálna z pece)
- 3 lyžice extra virgin olivového oleja
- 400 g cherry paradajok
- 80 g parmezánu (nastrúhať na jemno)
- 2 hrste čerstvej bazalky (nakrájať najemno)
- 1 lyžica octu balsamico
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
1
Rúru vyhrejte na 180 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.
2
Bagetu nakrájajte na tenšie plátky (s hrúbkou cca 1 cm). Rozložte ich na plech, pokvapkajte 1 lyžicou oleja a pečte dozlatista 5 – 8 minút pri teplote 175 – 180 °C.
3
Medzitým nakrájajte paradajky na malé kúsky a dajte ich do stredne veľkej misy. Pridajte 2 lyžice oleja, parmezán, bazalku a balzamikový ocot, premiešajte a dochuťte soľou a korením.
4
Chrumkavé bagetky potrite cesnakom ako hrianku (množstvo podľa chuti), navrch rozprestrite paradajkovú zmes a podávajte.
TIP
Ak máte možnosť, použite ciabattu, jedlo bude ešte chutnejšie.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými