Bruschetta s pečenými paprikami
- 16 minV kuchyni
- 52 minNičnerobenie
- 68 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 4× stredná červená paprika
- 1× stredná biela pšeničná bageta
- 1 lyžica extra virgin olivového oleja
- 1 lyžička bieleho kryštálového cukru
- 2 lyžičky kvasného liehového octu (8%)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Najskôr rozohrejte rúru na 230 °C a pripravte si plech, ktorý vyložte papierom na pečenie.
Papriky umyte, rozkrojte na polovice, zbavte stredu a položte rozkrojenou stranou na plech. Plech vložte do rúry a papriky pečte 12 – 15 minút na teplote 220 – 230 °C alebo až kým nebudú papriky temer celé čierne.
Po upečení papriky vyberte a ihneď presuňte do uzatvárateľnej nádoby. Nádobu uzavrite a papriky nechajte 20 – 30 minút vnútri zapariť, aby sa následne dali ľahšie ošúpať.
Medzitým nakrájajte bagetu na cca 1,5 cm hrubé plátky, ktoré potom opečte v toustovači dochrumkava (alebo 7 – 10 minút v rúre pri 200 °C).
Po sparení papriky ošúpte, nakrájajte najemno a dajte do menšej misky. K paprikám pridajte 1 lyžicu olivového oleja,
1 lyžičku cukru, 2 lyžičky liehového kvasného octu a soľ a čierne korenie podľa chuti. Zmes premiešajte a podávajte s opečenými kúskami bagety.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými