Buchty bez kysnutia
- 25 minV kuchyni
- 75 minNičnerobenie
- 100 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 16 kusovPočet porcií
Suroviny
- 3× vajce (veľkosť M)
- 100 g bieleho kryštálového cukru
- 2× balenia vanilkového cukru
- 500 g mäkkého tvarohu z alobalu
- 30 ml repkového oleja
- 300 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 150 g polohrubej pšeničnej múky
- 12 g prášku do pečiva
- 1× žĺtok
- 1 lyžička soli
- 50 g polohrubej pšeničnej múky (na pomúčenie)
Postup prípravy
Najprv si pripravte tvarohovú zmes: Vo vyššej nádobe rozmixujte tyčovým mixérom dohladka 3 vajcia, biely a vanilkový cukor, tvaroh, 30 ml repkového oleja a štipku soli.
Do väčšej misy nasypte obidve múky a zmiešajte ich s práškom do pečiva. Potom prilejte tvarohovú zmes a vypracujte hladké nelepivé cesto, potrvá to 5 – 8 minút.
Rúru vyhrejte na 200 °C a plech s vyšším dnom alebo zapekaciu misu (20 cm × 30 cm) vysteľte papierom na pečenie.
Podložku posypte trochou polohrubej múky a cesto na nej rozdeľte na 16 rovnako veľkých častí. Z každého kúska cesta na pomúčenej doske vypracujte guľku a jednotlivé guľky preložte na plech.
V miske rozšľahajte 1 žĺtok a guľky ním potrite. Plech vložte do rúry a pri teplote 195 – 200 °C buchty pečte 40 – 45 minút, kým nebudú zlatisté. Po upečení nechajte buchty 30 minút chladnúť a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými