HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Z mäsa izbovej teploty vytvarujte 4 rovnako veľké guľky .

2

Pripravte si zeleninu: Cibuľu a paradajku nakrájajte na tenké kolieska a uhorky na tenké plátky.

3

Vo väčšej panvici na miernom stupni ohrevu rozohrejte maslo. Žemle rozrežte napoly, opečte ich na panvici dozlatista rozrezanou stranou dole (1 – 2 minúty) a dajte bokom.

4

Panvicu očistite a na vyššom stupni ohrevu rozohrejte olej. Na panvicu vložte 2 mäsové guľky a špachtľou ich roztlačte na tenšie hamburgery asi o 1 cm väčšie, než je priemer žemle. Osoľte a okoreňte a na vyššom stupni ohrevu pečte 1 – 2 minúty.

5

Otočte, znovu osoľte, okoreňte a na každé mäso položte plátok čedaru. Počkajte, kým sa mäso opečie a čedar rozpustí (1 – 2 minúty). Potom navrstvite jedno mäso na druhé a odstavte. To isté opakujte so zvyšným mäsom.

6

Spodnú časť opečených žemlí natrite majonézou, zakryte listom šalátu a naň položte ešte teplé mäso. Navrch dajte 2 tenké plátky cibule a 2 plátky slaniny, na ne rozložte 3 tenké plátky uhorky a 2 plátky paradajky.

7

Vrchnú stranu žemle potrite lyžicou kečupu a burger priklopte. Ihneď podávajte.

TIP
Podávajte so šalátom coleslaw alebo americkými zemiakmi.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu