Čerešňová bublanina
- 20 minV kuchyni
- 60 minNičnerobenie
- 80 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 10 porciíPočet porcií
Suroviny
- 20 g masla izbovej teploty
- 40 g masla (v tekutom stave)
- 4× vajce (veľkosť M)
- 60 g bieleho kryštálového cukru
- 100 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 250 ml polotučného mlieka
- ½× vrecko prášku do pečiva
- 200 g vykôstkovaných čerstvých čerešní (môžete nahradiť aj mrazenými)
- 20 g práškového cukru (na posypanie)
- 1 lyžička soli
Postup prípravy
Rúru vyhrejte na 200 – 205 °C, pripravte si pekáč s veľkosťou 25 cm × 30 cm a vytrite maslom.
Do väčšej vlejte rozpustené maslo, pridajte vajcia a cukor a všetko šľahajte metličkou, kým sa cukor nerozpustí. Potom k vaječnej zmesi pridajte múku, mlieko, prášok do pečiva a štipku soli a vypracujte riedke cesto.
Cesto nalejte do pripraveného vytretého pekáča, na cesto poukladajte čerešne a zľahka ich do cesta zatlačte.
Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte 25 – 30 minút pri teplote 200 – 205 °C.
Po uplynutí uvedeného času pekáč z rúry vyberte a bublaninu v ňom nechajte ešte 30 minút vychladnúť zhruba na izbovú teplotu. Vychladnutú bublaninu nakrájajte na porcie, posypte práškovým cukrom a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými