HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Rúru vyhrejte na 200 – 205 °C, pripravte si pekáč s veľkosťou 25 cm × 30 cm a vytrite maslom.

2

Do väčšej vlejte rozpustené maslo, pridajte vajcia a cukor a všetko šľahajte metličkou, kým sa cukor nerozpustí. Potom k vaječnej zmesi pridajte múku, mlieko, prášok do pečiva a štipku soli a vypracujte riedke cesto.

3

Cesto nalejte do pripraveného vytretého pekáča, na cesto poukladajte čerešne a zľahka ich do cesta zatlačte.

4

Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pečte 25 – 30 minút pri teplote 200 – 205 °C.

5

Po uplynutí uvedeného času pekáč z rúry vyberte a bublaninu v ňom nechajte ešte 30 minút vychladnúť zhruba na izbovú teplotu. Vychladnutú bublaninu nakrájajte na porcie, posypte práškovým cukrom a podávajte.

TIP
Namiesto čerešní môžete použiť aj slivky, maliny alebo čučoriedky.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu