Čerešňová bublanina
- 15 minV kuchyni
- 80 minNičnerobenie
- 95 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 16 porciíPočet porcií
Suroviny
- 3× vajce (veľkosť M)
- 180 g bieleho kryštálového cukru
- 80 ml repkového oleja
- 80 ml polotučného mlieka
- 200 g hladkej bielej pšeničnej múky
- ½× vrecko prášku do pečiva (6 g)
- kôra z ½ väčšieho citróna
- 600 g vykôstkovaných čerstvých čerešní (možno použiť aj mrazené)
- soľ
- 30 g bieleho kryštálového cukru (na posypanie)
- 30 g hladkej bielej pšeničnej múky (na ovocie)
Postup prípravy
Najprv vyhrejte rúru na 180 °C a zapekaciu formu (30 cm × 20 cm) vysteľte papierom na pečenie.
Do väčšej misy dajte vajcia a cukor a vyšľahajte. Do vzniknutej zmesi pomaly prilievajte olej a zašľahajte ho. Pridajte mlieko, 200 g múky, štipku soli, prášok do pečiva a citrónovú kôru, všetko zmiešajte dohladka a hotové cesto nalejte do pripravenej zapekacej formy.
Potom v stredne veľkej mise zmiešajte čerešne s 30 g múky tak, aby sa každá čerešňa v múke obalila a rovnomerne ich nasypte na cesto. Čerešne do cesta jemne zatlačte, posypte 30 g cukru a pečte 45 – 50 minút pri teplote 170 – 180 °C.
Pred podávaním nechajte aspoň 30 minút vychladnúť.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými