HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Suroviny

16 porcií
+
  • 30 g bieleho kryštálového cukru (na posypanie)
  • 30 g hladkej bielej pšeničnej múky (na ovocie)

Postup prípravy

1

Najprv vyhrejte rúru na 180 °C a zapekaciu formu (30 cm × 20 cm) vysteľte papierom na pečenie.

2

Do väčšej misy dajte vajcia a cukor a vyšľahajte. Do vzniknutej zmesi pomaly prilievajte olej a zašľahajte ho. Pridajte mlieko, 200 g múky, štipku soli, prášok do pečiva a citrónovú kôru, všetko zmiešajte dohladka a hotové cesto nalejte do pripravenej zapekacej formy.

3

Potom v stredne veľkej mise zmiešajte čerešne s 30 g múky tak, aby sa každá čerešňa v múke obalila a rovnomerne ich nasypte na cesto. Čerešne do cesta jemne zatlačte, posypte 30 g cukru a pečte 45 – 50 minút pri teplote 170 – 180 °C.

4

Pred podávaním nechajte aspoň 30 minút vychladnúť.

TIP
Bublaninu môžete piecť z akéhokoľvek ovocia, odporúčame vyskúšať jahody alebo marhule. Pred podávaním môžete jednotlivé porcie pocukrovať.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu