HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najprv si vyhrejte rúru na 240 – 245 °C a pripravte si pekáč s rozmermi 30 cm × 40 cm.

2

Papriky rozkrojte pozdĺžne napoly, odstráňte z nich jadierka a vložte do pekáča rozrezanou stranou dole. K paprike pridajte ošúpané strúčiky cesnaku a nakrájanú cibuľu.

3

K zelenine nakoniec pridajte 2 lyžice olivového oleja, soľ a čierne korenie a premiešajte. Pekáč so zeleninou vložte do rúry vyhriatej na 240 – 245 °C a pečte 35 – 37 minút.

4

Kým sa pečie zelenina, vo väčšom hrnci na najvyššom stupni ohrevu priveďte do varu osolenú vodu a uvarte v nej cestoviny (potrvá to 16 – 17 minút). Uvarené cestoviny sceďte a schlaďte pod tečúcou studenou vodou.

5

Kuracie mäso nakrájajte na malé kocky a na strednom stupni ohrevu rozohrejte panvicu s 2 lyžicami olivového oleja. Keď bude olej rozohriaty, kuracie mäso vložte do panvice, pridajte soľ, čierne korenie a čili a za občasného miešania restujte 9 – 10 minút na strednom stupni ohrevu. Po uplynutí uvedeného času odstavte a nechajte mäso na panvici dôjsť.

6

Keď bude zelenina upečená, vyberte ju z rúry a pripravte si veľkú misu. Upečené papriky ošúpte a spolu s ďalšou zeleninou vložte do misy. K zelenine pridajte smotanový syr, jogurt, soľ, čierne korenie a šťavu z citróna a všetko rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Následne do misy pridajte cestoviny, kuracie mäso, valeriánku a jarnú cibuľku a premiešajte.

7

Hotový šalát rozdeľte na požadované porcie a podávajte.

TIP
Šalát odporúčame aspoň 2 hodiny nechať odležať v chlade v uzavretej nádobe.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu