Cestovinový šalát s kuracím mäsom a omáčkou z pečenej zeleniny
- 30 minV kuchyni
- 37 minNičnerobenie
- 67 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 350 g červené papriky
- 4 strúčiky cesnaku (olúpať)
- 200 g žlté cibule (možno nahradiť iným šalátom)
- 4 lyžice olivového oleja
- 200 g bielych pšeničných cestovín penne v suchom stave (alebo iného)
- 200 g kuracieho mäsa
- ½ lyžičky sušeného čili (možno vynechať)
- 100 g smotanového syra
- 150 g gréckeho jogurtu (0% tuku)
- šťava z 1 stredného citróna
- 1 hrsť čerstvej valeriánky (možno nahradiť iným šalátom)
- 40 g jarnej cibuľky (nakrájať najemno)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Najprv si vyhrejte rúru na 240 – 245 °C a pripravte si pekáč s rozmermi 30 cm × 40 cm.
Papriky rozkrojte pozdĺžne napoly, odstráňte z nich jadierka a vložte do pekáča rozrezanou stranou dole. K paprike pridajte ošúpané strúčiky cesnaku a nakrájanú cibuľu.
K zelenine nakoniec pridajte 2 lyžice olivového oleja, soľ a čierne korenie a premiešajte. Pekáč so zeleninou vložte do rúry vyhriatej na 240 – 245 °C a pečte 35 – 37 minút.
Kým sa pečie zelenina, vo väčšom hrnci na najvyššom stupni ohrevu priveďte do varu osolenú vodu a uvarte v nej cestoviny (potrvá to 16 – 17 minút). Uvarené cestoviny sceďte a schlaďte pod tečúcou studenou vodou.
Kuracie mäso nakrájajte na malé kocky a na strednom stupni ohrevu rozohrejte panvicu s 2 lyžicami olivového oleja. Keď bude olej rozohriaty, kuracie mäso vložte do panvice, pridajte soľ, čierne korenie a čili a za občasného miešania restujte 9 – 10 minút na strednom stupni ohrevu. Po uplynutí uvedeného času odstavte a nechajte mäso na panvici dôjsť.
Keď bude zelenina upečená, vyberte ju z rúry a pripravte si veľkú misu. Upečené papriky ošúpte a spolu s ďalšou zeleninou vložte do misy. K zelenine pridajte smotanový syr, jogurt, soľ, čierne korenie a šťavu z citróna a všetko rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Následne do misy pridajte cestoviny, kuracie mäso, valeriánku a jarnú cibuľku a premiešajte.
Hotový šalát rozdeľte na požadované porcie a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými