Cestovinový šalát s tuniakom
- 10 minV kuchyni
- 22 minNičnerobenie
- 32 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 200 g ľubovoľných pšeničných cestovín v suchom stave
- 150 g avokáda (olúpať)
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 150 g jogurtu gréckeho typu (10 % tuku)
- šťava a kôra z 1 stredného citróna
- 200 g šalátovej uhorky (nakrájané na kocky)
- 150 g červené papriky (nakrájané na kocky)
- 150 g cherry paradajok (nakrájané na štvrtiny)
- 40 g jarnej cibuľky (nakrájať najemno)
- 300 g tuniaka vo vlastnej šťave (scediť)
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Najprv vo väčšom hrnci na najvyššom stupni ohrevu priveďte do varu osolenú vodu. Len čo voda začne vrieť, vložte do hrnca cestoviny a varte 15 – 16 minút. Potom cestoviny sceďte a schlaďte pod tečúcou studenou vodou.
Kým sa cestoviny varia, pripravte si väčšiu misku. Vložte do nej ošúpané avokádo, bazalku, jogurt, soľ, čierne korenie, šťavu a kôru z citróna a všetko tyčovým mixérom rozmixujte dohladka. Pridajte uhorku, papriku, cherry paradajky, jarnú cibuľku, tuniaka a uvarené cestoviny a všetko dôkladne premiešajte.
Hotový šalát rozdeľte na porcie a podávajte.
V uzatvárateľnej nádobe vydrží v chlade 3 – 4 dni.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými