Košík je prázdny
Čevapčiči
- 15 minV kuchyni
- 12 minNičnerobenie
- 27 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 8 kusovPočet porcií
Suroviny
8 kusov
- 1× stredná žltá cibuľa (80 g)
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g mletého hovädzieho mäsa (8 – 12 % tuku)
- 3 lyžičky mletej sladkej papriky
- ½ lyžičky jedlej sody
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
1
Cibuľu ošúpte a nakrájajte najemno, cesnak ošúpte a prelisujte.
2
Pripravte si väčšiu misu, dajte do nej nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, mleté hovädzie mäso, mletú papriku, sódu bikarbónu, soľ a korenie, všetko premiešajte a nechajte bokom.
3
Pripravte si kontaktný gril a rozohrejte ho na strednú až vysokú teplotu.
4
Kým sa gril nahrieva, z pripravenej mäsovej zmesi vytvarujte 8 rovnako veľkých oválnych bochníčkov. Bochníčky rozložte na spodnú časť grilu, priklopte a pečte 8 – 12 minút na strednej až vysokej teplote.
TIP
Čevapčiči podávajte s kečupom, tatárskou omáčkou a hranolčekmi.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými