HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Cícer z plechovky sceďte a prepláchnite pod vodou. Cibuľu ošúpte a spolu s paprikou a cuketou ju nakrájajte na malé kocky (cuketu pred krájaním nešúpte). Cesnak nakrájajte najemno.

2

Vo väčšej, hlbšej panvici rozohrejte na vysokom stupni ohrevu 3 lyžice repkového oleja. Potom do panvice pridajte prepláchnutý cícer, soľ a čierne korenie a restujte 2 – 3 minúty na vysokom stupni ohrevu.

3

Po uvedenom čase do panvice pridajte nakrájanú cibuľu, papriku, cuketu a cesnak a všetko restujte ďalšie 2 – 3 minúty na vysokom stupni ohrevu. Ohrev stlmte na stredný stupeň a zmes restujte ešte 8 – 10 minút, kým zelenina nezmäkne.

4

Po zmäknutí zeleniny primiešajte do zmesi nakrájanú mätu a citrónovú šťavu, dochuťte soľou a korením, odstavte a zmes premiešajte.

5

Teraz si pripravte volské oká. Vezmite čistú väčšiu panvicu (ideálne nepriľnavú), nalejte do nej 1 lyžicu repkového oleja, olej po dne panvice rozotrite a nechajte ho rozohriať. Následne do panvice vedľa seba vyklepnite všetky 3 vajcia tak, aby sa neporušili žĺtky a na miernom až strednom stupni ohrevu vajcia pečte, kým nestuhne bielok (potrvá to 3 – 4 minúty).

6

Opečenú zmes cícera a zeleniny rozdeľte do 3 tanierov a navrch každej porcie opatrne položte 1 volské oko.

TIP
Ak si trúfate, môžete namiesto volských ôk pripraviť stratené vajcia.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu