Cícerová zmes
- 28 minV kuchyni
- 15 minNičnerobenie
- 43 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Suroviny
Postup prípravy
Cícer z plechovky sceďte a prepláchnite pod vodou. Cibuľu ošúpte a spolu s paprikou a cuketou ju nakrájajte na malé kocky (cuketu pred krájaním nešúpte). Cesnak nakrájajte najemno.
Vo väčšej, hlbšej panvici rozohrejte na vysokom stupni ohrevu 3 lyžice repkového oleja. Potom do panvice pridajte prepláchnutý cícer, soľ a čierne korenie a restujte 2 – 3 minúty na vysokom stupni ohrevu.
Po uvedenom čase do panvice pridajte nakrájanú cibuľu, papriku, cuketu a cesnak a všetko restujte ďalšie 2 – 3 minúty na vysokom stupni ohrevu. Ohrev stlmte na stredný stupeň a zmes restujte ešte 8 – 10 minút, kým zelenina nezmäkne.
Po zmäknutí zeleniny primiešajte do zmesi nakrájanú mätu a citrónovú šťavu, dochuťte soľou a korením, odstavte a zmes premiešajte.
Teraz si pripravte volské oká. Vezmite čistú väčšiu panvicu (ideálne nepriľnavú), nalejte do nej 1 lyžicu repkového oleja, olej po dne panvice rozotrite a nechajte ho rozohriať. Následne do panvice vedľa seba vyklepnite všetky 3 vajcia tak, aby sa neporušili žĺtky a na miernom až strednom stupni ohrevu vajcia pečte, kým nestuhne bielok (potrvá to 3 – 4 minúty).
Opečenú zmes cícera a zeleniny rozdeľte do 3 tanierov a navrch každej porcie opatrne položte 1 volské oko.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými