Cícerovo-klobásová zmes
- 22 minV kuchyni
- 24 minNičnerobenie
- 46 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Postup prípravy
Cibuľu a cesnak najprv ošúpte a potom nahrubo nakrájajte. Klobásu nakrájajte na hrubšie kolieska.
Vo väčšom hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte 2 lyžice repkového oleja. Pridajte nakrájanú klobásu s cibuľou a restujte 5 – 7 minút na strednom stupni ohrevu, aby sa klobása vyškvarila a cibuľa zosklovatela.
Potom pridajte nahrubo nakrájaný cesnak a restujte 30 – 60 sekúnd na strednom stupni ohrevu. Prilejte 100 ml vody, pridajte 400 g paradajok z konzervy, pridajte scedený cícer a varte na strednom stupni ohrevu 15 – 22 minút, kým zmes nezhustne.
Hotovú zmes dochuťte soľou a korením, rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými