HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Rúru vyhrejte na 180 °C a pripravte si formu na bábovku (Ø cca 20 cm). Ak forma nie je silikónová, vystriekajte ju sprejom na pečenie alebo vytrite maslom (alebo olejom) a vysypte múkou.

2

Do vyššej nádoby dajte vajcia a cukor a vyšľahajte do peny. Potom postupne zašľahajte olej. Do väčšej misy preosejte kakao a obe múky a pridajte kypriaci prášok. Premiešajte a k zmesi pridajte vajcia s cukrom, jogurt, mlieko a vanilkový extrakt.

3

Vymiešajte na hladké cesto a nalejte do formy na bábovku. Pečte 50 – 60 minút pri teplote 175 – 180 °C dovtedy, kým po vpichnutí špajdle do cesta nebude po vybratí špajdľa suchá.

4

Bábovku nechajte chladnúť vo forme 10 – 15 minút, potom ju vyklopte a nechajte chladnúť ešte 1 – 1,5 hodiny.

5

Medzitým pripravte polevu. Do menšej misky nalámte čokoládu a dajte ju rozpustiť do mikrovlnky na 30 – 60 sekúnd pri výkone 750 W. Rozpustenú čokoládu zmiešajte so smotanou a nalejte na bábovku. Po stuhnutí polevy (cca 25 – 30 minút) môžete bábovku krájať.

TIP
Bábovku krájajte až keď bude úplne vychladnutá, inak sa zrazí.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu