HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Suroviny

8 porcií

Postup prípravy

1

Najprv vyhrejte rúru na 170 °C a formu na chlebíček (cca 25 cm × 11 cm) vysteľte papierom na pečenie.

2

Vo veľkej mise zmiešajte hladkú múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.

3

Do menšej misky rozklepnite 2 vajcia, zmiešajte ich so 180 ml repkového oleja a šľahajte 20 – 30 sekúnd.

4

V malej rajničke na miernom stupni ohrevu pomaly priveďte do varu 250 ml mlieka a potom ho hneď odstavte.

5

Do misy so suchými ingredienciami primiešajte vyšľahané vajcia s repkovým olejom. Keď zmes začne byť tuhá a ťažko miešateľná, prilejte horúce mlieko a všetko vypracujte na hladké cesto.

6

Vzniknuté cesto nalejte do formy a pečte 45 – 50 minút pri teplote 165 – 170 °C. Hotový chlebíček nechajte 30 minút chladnúť vo forme, potom ho z formy vyberte a nechajte chladnúť ešte 1 hodinu.

7

Medzitým pripravte polevu: V malej rajnici na miernom stupni ohrevu pomaly priveďte do varu 150 ml smotany, potom smotanu odstavte a nechajte v nej rozpustiť čokoládu.

8

Na vychladnutý chlebíček naneste polevu, nechajte úplne vychladnúť (10 – 15 minút) a podávajte.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu