HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Kuracie prsia pozdĺžne narežte (ale úplne neprerežte) a rozovrite ako knihu, aby vznikol tenší, rovnomerne hrubý plátok mäsa. Jednotlivé plátky mierne ochuťte soľou a čiernym korením.

2

Pripravte si kuchynskú doštičku, položte na ňu potravinovú fóliu a na ňu položte 1 plátok mäsa. Ten následne prikryte ďalším kúskom potravinovej fólie, zoberte si tĺčik na mäso a plátok cez fóliu rozklepte na hrúbku cca 0,5 cm.

3

Potom odstráňte vrchnú časť fólie, na každý plátok rozložte 2 plátky šunky a 2 plátky eidamu a od jedného kratšieho okraja smerom k druhému preložte plátok mäsa na polovice. Na okraji vzniknutej kapsy zopnite pomocou špáradla spodnú a vrchnú stranu mäsa, aby sa kapsa neskôr nerozpadala. Takto pripravenú kapsu dajte bokom a rovnakým spôsobom spracujte aj druhý plátok mäsa, zvyšnú šunku a eidam.

4

Potom pripravte 3 hlboké taniere na obaľovanie. Do jedného taniera rozklepnite vajce, pridajte mlieko a celú zmes vyšľahajte vidličkou. Do druhého taniera nasypte hladkú múku a pridajte soľ a čierne korenie. Do tretieho taniera nasypte strúhanku.

5

Pripravené kuracie kapsy postupne obaľte najskôr v múke, potom vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke.

6

Zoberte si väčšiu panvicu a nalejte do nej repkový olej; približne 1 cm od dna. Olej zahrievajte na najvyššom stupni ohrevu dovtedy, kým sa nerozpáli tak, že keď doň vhodíte štipku strúhanky, začne sa ihneď pražiť.

7

Následne znížte ohrev na stredný stupeň, vložte do oleja obalené kuracie kapsy a vyprážajte ich dozlatova 2 – 4 minúty z každej strany.

8

Po vypražení premiestnite kuracie kapsy na 1 – 2 minúty na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný olej. Potom môžete podávať.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu