Cordon bleu
- 28 minV kuchyni
- 5 minNičnerobenie
- 33 minCelkom
- strednáNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Suroviny
- 2× Kuracie prsia
- 4× plátky kuracej šunky (alebo bravčové)
- 4× plátok eidamu (30 % tuku)
- 1× vajce (veľkosť M)
- 1 lyžica polotučného mlieka
- 50 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 50 g strúhanky
- 300 ml repkového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Kuracie prsia pozdĺžne narežte (ale úplne neprerežte) a rozovrite ako knihu, aby vznikol tenší, rovnomerne hrubý plátok mäsa. Jednotlivé plátky mierne ochuťte soľou a čiernym korením.
Pripravte si kuchynskú doštičku, položte na ňu potravinovú fóliu a na ňu položte 1 plátok mäsa. Ten následne prikryte ďalším kúskom potravinovej fólie, zoberte si tĺčik na mäso a plátok cez fóliu rozklepte na hrúbku cca 0,5 cm.
Potom odstráňte vrchnú časť fólie, na každý plátok rozložte 2 plátky šunky a 2 plátky eidamu a od jedného kratšieho okraja smerom k druhému preložte plátok mäsa na polovice. Na okraji vzniknutej kapsy zopnite pomocou špáradla spodnú a vrchnú stranu mäsa, aby sa kapsa neskôr nerozpadala. Takto pripravenú kapsu dajte bokom a rovnakým spôsobom spracujte aj druhý plátok mäsa, zvyšnú šunku a eidam.
Potom pripravte 3 hlboké taniere na obaľovanie. Do jedného taniera rozklepnite vajce, pridajte mlieko a celú zmes vyšľahajte vidličkou. Do druhého taniera nasypte hladkú múku a pridajte soľ a čierne korenie. Do tretieho taniera nasypte strúhanku.
Pripravené kuracie kapsy postupne obaľte najskôr v múke, potom vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke.
Zoberte si väčšiu panvicu a nalejte do nej repkový olej; približne 1 cm od dna. Olej zahrievajte na najvyššom stupni ohrevu dovtedy, kým sa nerozpáli tak, že keď doň vhodíte štipku strúhanky, začne sa ihneď pražiť.
Následne znížte ohrev na stredný stupeň, vložte do oleja obalené kuracie kapsy a vyprážajte ich dozlatova 2 – 4 minúty z každej strany.
Po vypražení premiestnite kuracie kapsy na 1 – 2 minúty na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný olej. Potom môžete podávať.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými