Čučoriedkové mafiny
- 20 minV kuchyni
- 20 minNičnerobenie
- 40 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 10 kusovPočet porcií
Suroviny
- 200 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 100 g bieleho kryštálového cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 80 ml repkového oleja
- 1× vajce (veľkosť M)
- 120 ml polotučného mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu (možno vynechať)
- 100 g čerstvých čučoriedok (alebo 200 g mrazených)
- ¼ lyžičky soli
Postup prípravy
Rúru vyhrejte na 200 °C a formu na 10 – 12 mafinov vysteľte papierovými košíčkami.
Vo veľkej mise zmiešajte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
V druhej miske vyšľahajte 80 ml repkového oleja, 1 vajce, 120 ml mlieka a 1 lyžičku vanilkového extraktu.
Obsah oboch mís spojte a miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja. Nakoniec do vzniknutého cesta primiešajte čučoriedky.
Hotové cesto rozdeľte do košíčkov na mafiny. Košíčky plňte takmer po okraj, aby mali mafiny po upečení typickú čiapočku mierne presahujúcu cez okraj košíčka.
Plech vložte do rúry a mafiny pečte 15 – 20 minút pri teplote 200 °C dozlatista. Po upečení ich vyberte z formy a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými