Čučoriedkový koláč
- 20 minV kuchyni
- 90 minNičnerobenie
- 110 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 15 porciíPočet porcií
Suroviny
- 125 g masla izbovej teploty
- 100 g bieleho kryštálového cukru
- 2× vajce (veľkosť M)
- 100 ml polotučného mlieka (môžete nahradiť ľubovoľným rastlinným)
- 200 g polohrubej pšeničnej múky
- 50 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 6 g prášku do pečiva
- 700 g čerstvých čučoriedok (možno použiť aj mrazené)
- 30 g kukuričného škrobu
- 130 g masla izbovej teploty
- 130 g bieleho kryštálového cukru
- 215 g polohrubej pšeničnej múky
Postup prípravy
Najprv vyhrejte rúru na 180 °C a zapekaciu formu (30 cm × 20 cm) vysteľte papierom na pečenie.
V stredne veľkej mise rukami zmiešajte ingrediencie na posýpku.
Vo väčšej mise vyšľahajte maslo s kryštálovým cukrom. Potom postupne pridajte 2 vajcia a zašľahajte ich do masla s cukrom. Prilejte 100 ml mlieka, pridajte obe múky, prášok do pečiva a štipku soli. Zmiešajte dohladka. Hotové cesto nalejte do zapekacej formy.
V stredne veľkej mise zmiešajte čučoriedky s kukuričným škrobom tak, aby sa všetky obalili. Potom čučoriedky nasypte na cesto vo forme a posypte ich pripravenou posýpkou. Formu vložte do rúry vyhriatej na 170 – 180 °C a koláč pečte 55 – 60 minút.
Hotový čučoriedkový koláč nechajte pred podávaním aspoň 30 minút vychladnúť.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými