HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Cuketu nakrájajte na tenšie hranolčeky, osoľte a nechajte 15 – 20 minút postáť, aby pustila vodu.

2

Medzitým si pripravte 3 hlboké taniere: Do prvého taniera rozklepnite vajce, prilejte k nemu vodu a rozšľahajte ho vidličkou. Do druhého taniera nasypte hladkú múku, osoľte, pridajte mletú papriku a premiešajte. Parmezán nastrúhajte najemno a v treťom tanieri ho zmiešajte so strúhankou.

3

Rúru vyhrejte na 220 °C, pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.

4

Cuketu prepláchnite pod studenou vodou a vysušte papierovou utierkou. Jednotlivé tyčinky potom obaľujte najskôr v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.

5

Hotové tyčinky poukladajte na pripravený plech a pečte dozlatista 12 – 15 minút pri teplote 210 – 220 °C. Po upečení tyčinky ihneď podávajte.

TIP
Cuketové tyčinky podávajte s kečupom alebo ľubovoľným dipom. Na ozdobu ich môžete posypať najemno nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu