Cuketové tyčinky
- 26 minV kuchyni
- 26 minNičnerobenie
- 52 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Suroviny
- 1× stredná cuketa (cca 300 g)
- 1× vajce (veľkosť M)
- 1 lyžica vody
- 50 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 50 g parmezánu (nastrúhať na jemno)
- 60 g strúhanky
- soľ
Postup prípravy
Cuketu nakrájajte na tenšie hranolčeky, osoľte a nechajte 15 – 20 minút postáť, aby pustila vodu.
Medzitým si pripravte 3 hlboké taniere: Do prvého taniera rozklepnite vajce, prilejte k nemu vodu a rozšľahajte ho vidličkou. Do druhého taniera nasypte hladkú múku, osoľte, pridajte mletú papriku a premiešajte. Parmezán nastrúhajte najemno a v treťom tanieri ho zmiešajte so strúhankou.
Rúru vyhrejte na 220 °C, pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.
Cuketu prepláchnite pod studenou vodou a vysušte papierovou utierkou. Jednotlivé tyčinky potom obaľujte najskôr v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
Hotové tyčinky poukladajte na pripravený plech a pečte dozlatista 12 – 15 minút pri teplote 210 – 220 °C. Po upečení tyčinky ihneď podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými