HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Cibuľu ošúpte a nakrájajte najemno, cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo, cviklu ošúpte a nakrájajte na kocky.

2

Vo väčšom hrnci rozohrejte 2 lyžice repkového oleja. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a na miernom až strednom stupni ohrevu restujte 1 – 2 minúty. Potom pridajte nahrubo nakrájaný cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd na miernom až strednom stupni ohrevu.

3

Následne pridajte na kocky nakrájanú cviklu a prilejte 100 ml bieleho vína. Na vysokom stupni ohrevu nechajte víno takmer vypariť (5 – 6 minút).

4

Potom prilejte 1,5 l vývaru, pridajte kôpor a vetvičky rozmarínu a varte, kým cvikla nezmäkne (70 – 80 minút).

5

Keď cvikla zmäkne, obsah hrnca rozmixujte v mixéri alebo tyčovým mixérom. Nakoniec polievku dochuťte soľou a korením a každú porciu podávajte s kyslou smotanou, najemno nasekaným čerstvým kôprom a najemno nasekanou mätou.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu