Košík je prázdny
Domáce rybie prsty
- 28 minV kuchyni
- 0 minNičnerobenie
- 28 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 12 kusovPočet porcií
Všetci poznáme tie chvíle, keď nás večer prepadne hlad, a okrem chleba so šunkou sa nám nechce vymýšľať nič iné, s čím by sme nestrávili v kuchyni veľa času. Presne na takéto chvíle je tu recept na tieto bleskurýchle domáce rybie prsty.
Suroviny
12 kusov
- 500 g rybieho filé (najlepšie tie, ktoré majú tvar štvorca, aby sa ľahšie krájali)
- ½ l slnečnicového oleja
- 1× vajce (veľkosť M)
- 1 lyžica polotučného kravského mlieka
- 20 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 40 g polohrubej pšeničnej múky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 60 g strúhanky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
1
Najskôr nakrájajte rybie filety do tvaru rybích prstov a do menšieho hrnca nalejte olej.
2
Pripravte si 3 hlboké taniere: Do prvého rozklepnite vajce, prilejte mlieko a rozšľahajte vidličkou. Do druhého taniera nasypte hladkú a polohrubú múku a papriku a dochuťte soľou a čiernym korením. Do tretieho dajte strúhanku. Kúsky rybích filiet obaľte najskôr v múke, následne vo vajci a nakoniec v strúhanke.
3
Obalené rybie prsty pražte dozlatova (4 – 5 minút) na strednom až najvyššom stupni ohrevu. Potom ich vyberte na papierový obrúsok, aby nasiakla prebytočný olej, a mierne osoľte. Ihneď podávajte.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými