HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najprv dajte variť zemiaky: Ošúpané a nakrájané zemiaky vložte do hrnca a zalejte studenou vodou. Obsah hrnca priveďte do varu, ohrev stlmte na mierny stupeň, hrniec zakryte pokrievkou a varte 12 – 15 minút domäkka.

2

Kým sa zemiaky varia, nasekajte najemno petržlenovú vňať a pripravte si 3 hlboké taniere na obaľovanie. Do prvého taniera rozklepnite vajcia, pridajte mlieko a zmes rozšľahajte vidličkou. Do druhého taniera nasypte hladkú múku a pridajte soľ a čierne korenie. Do tretieho taniera nasypte strúhanku.

3

Keď sa zemiaky dovaria, sceďte ich a ešte v hrnci roztlačte (napríklad roztláčadlom na zemiaky).

4

Filet z lososa zbavte kože, nakrájajte na malé kocky a vložte do stredne veľkej misky. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie a všetko premiešajte. Do výslednej zmesi pridajte roztlačené zemiaky a všetko premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili.

5

Z pripravenej zmesi vyformujte placky, tie obaľujte vždy najskôr v tanieri s múkou, potom vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke. Uvedené množstva surovín by malo stačiť na 4 placky.

6

Pripravte si väčšiu panvicu, rozohrejte v nej repkový olej a placky z každej strany 3 – 4 minúty vyprážajte na strednom stupni ohrevu.

7

Keď hotové fish cakes vyberiete z oleja, pred podávaním ich ešte na 1 – 2 minúty položte na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu