Fish cakes
- 30 minV kuchyni
- 17 minNičnerobenie
- 47 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 kusyPočet porcií
Suroviny
- 200 g surových zemiakov varného typu C (ošúpať a nakrájať na malé kocky)
- 30 g čerstvej petržlenovej vňate
- 2× vajce (veľkosť M)
- 2 lyžice polotučného mlieka
- 80 g hladkej bielej pšeničnej múky
- 150 g strúhanky
- 200 g filetu z lososa s kožou
- 3 lyžice šťavy z citróna
- 500 ml repkového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najprv dajte variť zemiaky: Ošúpané a nakrájané zemiaky vložte do hrnca a zalejte studenou vodou. Obsah hrnca priveďte do varu, ohrev stlmte na mierny stupeň, hrniec zakryte pokrievkou a varte 12 – 15 minút domäkka.
Kým sa zemiaky varia, nasekajte najemno petržlenovú vňať a pripravte si 3 hlboké taniere na obaľovanie. Do prvého taniera rozklepnite vajcia, pridajte mlieko a zmes rozšľahajte vidličkou. Do druhého taniera nasypte hladkú múku a pridajte soľ a čierne korenie. Do tretieho taniera nasypte strúhanku.
Keď sa zemiaky dovaria, sceďte ich a ešte v hrnci roztlačte (napríklad roztláčadlom na zemiaky).
Filet z lososa zbavte kože, nakrájajte na malé kocky a vložte do stredne veľkej misky. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie a všetko premiešajte. Do výslednej zmesi pridajte roztlačené zemiaky a všetko premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili.
Z pripravenej zmesi vyformujte placky, tie obaľujte vždy najskôr v tanieri s múkou, potom vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke. Uvedené množstva surovín by malo stačiť na 4 placky.
Pripravte si väčšiu panvicu, rozohrejte v nej repkový olej a placky z každej strany 3 – 4 minúty vyprážajte na strednom stupni ohrevu.
Keď hotové fish cakes vyberiete z oleja, pred podávaním ich ešte na 1 – 2 minúty položte na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými