Gnocchi s kuracím mäsom a šampiňónmi
- 25 minV kuchyni
- 20 minNičnerobenie
- 45 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 300 g kuracích pŕs
- 100 g žlté cibule
- 200 g bielych šampiňónov
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 g gnocchi
- 100 g smotanového syra (typu Lučina)
- 200 ml smotany na varenie 12%
- 200 ml zeleninového vývaru (možno nahradiť vodou)
- 2 strúčiky cesnaku (utrieť)
- 40 g parmezánu (nastrúhať na jemno)
- 2 lyžice čerstvé pažítky (nasekať nahrubo)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
Najskôr si umyte kuracie prsia, očistite ich a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte najemno a šampiňóny dôkladne umyte a nakrájajte na štvrtky.
Vo väčšom hrnci na najvyššom stupni ohrevu priveďte do varu osolenú vodu a zároveň si na najvyššom stupni ohrevu rozohrejte panvicu s olivovým olejom.
Len čo bude olej rozpálený, vložte do panvice kuracie mäso a za občasného miešania restujte 5 – 6 minút na najvyššom stupni ohrevu. Po uplynutí uvedeného času do panvice pridajte šampiňóny a cibuľu a všetko spoločne restujte 4 – 5 minút.
Medzitým do hrnca s osolenou vodou vložte gnocchi a varte na strednom stupni ohrevu, kým gnocchi nevyplávajú na povrch (cca 4 –
6 minút). Po uvarení ich sceďte.
K mäsovej zmesi následne pridajte smotanový syr, smotanu, vývar, soľ, čierne korenie a cesnak, premiešajte, ohrev stiahnite na stredný stupeň a všetko varte 10 – 12 minút.
Len čo omáčka zhustne a mäso bude uvarené, vypnite ohrev, do panvice pridajte parmezán a pažítku a premiešajte. Do hotovej omáčky nakoniec vmiešajte gnocchi, pokrm rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými