
Gnocchi s paradajkovou omáčkou a parmezánom
13 minV kuchyni
2 minNičnerobenie
15 minCelkom
jednoduchéNáročnosť
4 porciePočet porcií
Gnocchi [čítaj ako ňoky – žiadne gnoči] s paradajkovou omáčkou – ďalší z adeptov na titul DOBROTA!
Suroviny
4 porcie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 3 strúčiky cesnaku (roztlačené alebo nastrúhané najemno)
- 400 g krájaných paradajok v plechovke
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 100 ml zeleninového vývaru (alebo kuracieho vývaru alebo vody)
- 1 lyžička talianského korenia (môžete použiť aj sušenú bazalku alebo oregano)
- 500 g gnocchi
- 100 g mozzarelly (nastrúhať nahrubo)
- 50 g parmezánu (nastrúhať na jemno)
- 1 hrsť čerstvej bazalky (môžete vynechať)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
1
Do hlbokej panvice na strednom stupni ohrevu dajte olej a maslo. Keď sa rozohrejú, pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd.
2
Do panvice vložte paradajky, paradajkový pretlak, kurací vývar (alebo vodu) a talianske korenie a premiešajte.
3
Vmiešajte gnocchi. Za častého miešania, aby sa neprichytili k dnu panvice, ich nechajte variť, kým nebudú hotové (asi 5 – 7 minút). Omáčka zhustne, pretože gnocchi uvoľňujú škrob.
4
Gnocchi ochutnajte a ak sú uvarené, vmiešajte mozzarellu, parmezán a bazalku a varte, kým sa syry nerozpustia. Podľa potreby dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými
Výborné...mňam
Chutilo to výborné a vážne veľmi rýchla príprava