Granola
- 9 minV kuchyni
- 50 minNičnerobenie
- 59 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 6 porciíPočet porcií
Postup prípravy
Rúru dajte rozohriať na 170 °C.
Než sa rúra rozohreje, vyložte si plech papierom na pečenie a zoberte si väčšiu misu, v ktorej zmiešajte všetky ingrediencie okrem hrozienok.
Zmes z misy rozložte na plech vyložený papierom na pečenie, premiestnite ho do rúry vyhriatej na 165 – 170 °C a pečte 10 – 12 minút.
Po uvedenom čase vyberte plech z rúry, zmes obráťte, aby sa opiekla rovnomerne. Plech vráťte do rúry a pečte ďalších 6 – 8 minút pri 165 – 170 °C.
Upečenú zmes vyberte z rúry a ešte do teplej zmesi vmiešajte hrozienka.
Hotovú granolu nechajte vychladnúť (potrvá to zhruba 30 minút), potom ju vložte do vzduchotesnej nádoby, v ktorej granola vydrží až 1 týždeň.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými