HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Rúru vyhrejte na 220 °C (prípadne rozohrejte gril), pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.

2

Kapustu rozkrojte na polovicu a obidve polovice nakrájajte pozdĺžne na cca 3 cm hrubé plátky. Plátky položte na plech, zľahka ich pokvapkajte olejom a osoľte.

3

V malej miske zmiešajte parmezán, cesnak, tymian a čierne korenie. Vmiešajte cca 30 ml oleja, aby vznikla pastovitá zmes. Pastu vtrite do každého kapustového klinu a vtlačte ju aj medzi listy. Kapustu potom ešte zľahka pokvapkajte trochou oleja. Pečte, kým kapusta miestami hnednúť (25 – 30 minút na 220 °C).

4

Potom plech vyberte z rúry a kapustu posypte mandľami (alebo orechmi). Pečte ešte asi 5 minút. Kapusta by mala byť mäkká a skaramelizovaní, orechy by mali byť tiež zlatisté a opečené.

5

Kapustu posypte nasekanou čerstvou cibuľkou a podávajte.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu