Gulášové stew
- 30 minV kuchyni
- 122 minNičnerobenie
- 152 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Suroviny
- 200 g mrkvy
- 300 g surových zemiakov typu B
- 500 g hovädzieho mäsa na guláš (nakrájať na kocky cca 3 cm × 3 cm)
- 3× stredná žltá cibuľa (3 × cca 100 g)
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice repkového oleja
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 l hovädzeho vývaru (môžete nahradiť vodou s kvalitným bujónom)
- 3 kusy suché bobkové listy
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Najprv ošúpte mrkvu a zemiaky a nakrájajte ich na kocky (cca 3 cm × 3 cm). Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nahrubo.
Vo väčšom hrnci rozohrejte olej, vložte doň mäso a spolu so soľou a korením ho na vysokom stupni ohrevu 3 – 4 minúty restujte, aby sa zatiahlo. Potom mäso vyberte z hrnca, pridajte cibuľu a na miernom stupni ohrevu nechajte 3 – 4 minúty zosklovatieť.
Následne do hrnca pridajte cesnak a pretlak a restujte 30 – 60 sekúnd. Zmes zalejte vývarom, pridajte orestované mäso, mrkvu, zemiaky a bobkové listy. Pod pokrievkou varte 1,5 – 2 hodiny na miernom až strednom stupni ohrevu.
Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými