Košík je prázdny
Guľky z bravčového mäsa v paradajkovej omáčke
- 26 minV kuchyni
- 22 minNičnerobenie
- 48 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 4 porciePočet porcií
Čo sa chystáte variť cez víkend? Urobte si bravčové guľky v paradajkovej omáčke, najlepšie budú so špagetami. Dobrú chuť!
Suroviny
4 porcie
- 2× malá žltá cibuľa (2× cca 80 g)
- 5 strúčikov cesnaku
- 500 g mletého bravčového mäsa (10 % tuku)
- 1× vajce (veľkosť M)
- 25 g kukuričného škrobu
- 20 g čerstvej hladkolistej petržlenovej vňate (nasekať najemno)
- 2 lyžice repkového oleja
- 800 g krájaných paradajok v plechovke
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
1
Najprv nakrájajte cibuľu najemno a cesnak prepasírujte. Do väčšej misy dajte mäso, cibuľu, cesnak, vajcia, škrob a petržlenovú vňať.
2
Dochuťte soľou a všetko rukou premiešajte, aby sa zmes spojila. Zo zmesi vytvarujte 16 rovnako veľkých guliek.
3
Vo väčšej panvici s hlbokým dnom rozohrejte olej a guľky na vysokom stupni ohrevu restujte 4 – 5 minút dozlatista. Potom do panvice pridajte paradajky a na miernom stupni ohrevu ich 15 – 20 minút povarte, kým sa neodparí prebytočná voda.
4
Nakoniec obsah panvice dochuťte soľou a korením a podávajte.
TIP
Guľky z bravčového mäsa v paradajkovej omáčke sa výborne hodia k špagetám.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými