HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Suroviny

3 porcie
  • 400 g mrazených zemiakových hranolčekov
omáčka

Postup prípravy

1

Rozohrejte si rúru na 220 °C alebo na teplotu uvedenú na obale hranoliek. Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie.

2

Na plech rozložte mrazené hranolky a dajte ich piecť 16 – 20 minút do rúry rozohriatej na 220 °C alebo dozlata. Podľa potreby hranolky v priebehu pečenia obráťte, aby sa opiekli zo všetkých strán.

3

Medzitým si v menšom kastróliku pripravte syrovú omáčku. Najskôr nechajte v hrnci na miernom stupni ohrevu rozpustiť maslo, k rozpustenému maslu prisypte hladkú múku a miešajte 2 – 3 minúty na miernom stupni ohrevu.

4

Následne prilejte 100 ml mlieka a pomocou metličky miešajte na miernom stupni ohrevu tak, aby múka netvorila hrudky. Potom prilejte zvyšných 150 ml mlieka a všetko miešajte 4 – 6 minút na miernom stupni ohrevu, kým zmes nezhustne a nestratí „múčnu“ chuť a konzistenciu.

5

Nakoniec prisypte nahrubo nastrúhaný čedar a cca 1 minútu všetko zahrievajte na miernom stupni ohrevu, aby sa syr rozpustil. Hrniec s hotovou syrovou omáčkou odstavte a dochuťte soľou.

6

Upečené hranolky premiestnite z plechu na tanier, polejte pripravenou syrovou omáčkou a ihneď podávajte.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu