HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najskôr ošúpte a potom najemno nakrájajte cibuľu a cesnak. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.

2

Potom do väčšieho hrnca rozložte plátky slaniny, prilejte 4 lyžice vody a začnite ohrievať na strednom stupni ohrevu. Len čo sa voda vyparí a tuk na slanine zmäkne, čo zaberie približne 2 – 3 minúty, znížte ohrev na mierny a slaninu opekajte dozlatova 1 – 2 minúty z každej strany. Opečenú slaninu vyberte z hrnca a dajte bokom.

3

Do hrnca prilejte 2 lyžice repkového oleja a nechajte ho rozohriať. Pridajte nakrájanú cibuľu a na miernom stupni ohrevu opekajte približne 4 minúty, kým cibuľa nezosklovatie.

4

K cibuli pridajte nakrájaný cesnak a opekajte ďalšiu 1 minútu na strednom stupni ohrevu. Následne prilejte 900 ml zeleninového vývaru a pridajte na kocky nakrájané zemiaky. Ohrev zvýšte na najvyšší stupeň a obsah hrnca priveďte do varu.

5

Len čo sa zmes začne variť, znížte ohrev na stredný a varte, kým zemiaky nezmäknú (8 – 10 minút).

6

Po zmäknutí zemiakov pridajte do hrnca mrazený hrášok a všetko varte ďalšie 2 – 3 minúty na strednom stupni ohrevu. Potom hrniec odstavte.

7

Nakoniec obsah hrnca rozmixujte tyčovým mixérom dohladka, dochuťte soľou a citrónovou šťavou, rozdeľte do jednotlivých tanierov a podávajte s opečenou slaninou a kyslou smotanou.

Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu