Hubová omáčka
- 20 minV kuchyni
- 10 minNičnerobenie
- 30 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 3 porciePočet porcií
Postup prípravy
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nahrubo, šampiňóny očistite a tiež nakrájajte nahrubo, cesnak ošúpte.
Pripravte si väčšiu panvicu, dajte do nej maslo a olivový olej a rozohrejte ich na strednom stupni ohrevu. Potom do panvice vsypte nakrájanú cibuľu a nakrájané šampiňóny, osoľte – šampiňóny vďaka tomu pustia tekutinu – a všetko 4 – 5 minút restujte na strednom stupni ohrevu.
Po opečení cibule a šampiňónov do panvice nalejte smotanu a vodu, pridajte aj tymian, rozmarín, celý olúpaný strúčik cesnaku, sušené huby a korenie, premiešajte a vzniknutú zmes varte bez pokrievky 9 – 10 minút na strednom stupni ohrevu.
Len čo sušené huby zmäknú, odstavte a omáčku rozmixujte tyčovým mixérom tak, aby v nej bolo vidno kúsky húb, dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými