HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Cibuľu ošúpte a nakrájajte nahrubo, šampiňóny očistite a tiež nakrájajte nahrubo, cesnak ošúpte.

2

Pripravte si väčšiu panvicu, dajte do nej maslo a olivový olej a rozohrejte ich na strednom stupni ohrevu. Potom do panvice vsypte nakrájanú cibuľu a nakrájané šampiňóny, osoľte – šampiňóny vďaka tomu pustia tekutinu – a všetko 4 – 5 minút restujte na strednom stupni ohrevu.

3

Po opečení cibule a šampiňónov do panvice nalejte smotanu a vodu, pridajte aj tymian, rozmarín, celý olúpaný strúčik cesnaku, sušené huby a korenie, premiešajte a vzniknutú zmes varte bez pokrievky 9 – 10 minút na strednom stupni ohrevu.

4

Len čo sušené huby zmäknú, odstavte a omáčku rozmixujte tyčovým mixérom tak, aby v nej bolo vidno kúsky húb, dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte.

TIP
Omáčka je vhodná k mäsu a môžete ju podávať aj s cestovinami.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu