Jablčné placky
- 22 minV kuchyni
- 33 minNičnerobenie
- 55 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 10 kusovPočet porcií
Suroviny
- 500 g jablka (bez jadierok)
- 80 g vlašských orechov
- 200 ml polotučného mlieka
- 250 g polohrubej pšeničnej múky
- 2× vajce (veľkosť M)
- 40 g hrozienok
- 500 ml slnečnicového oleja
- 2 lyžice mletej škorice
- 70 g bieleho kryštálového cukru
- 1 lyžička soli
Postup prípravy
Jablká (aj so šupkou) nakrájajte na 0,5cm × 0,5 cm veľké kocky a dajte ich do väčšej misy.
Ďalej najemno nakrájajte vlašské orechy a prisypte ich k jablkám.
Do misy pridajte polotučné mlieko, múku, vajcia, hrozienka a štipku soli a všetko premiešajte.
Potom si do panvice s priemerom 27 cm nalejte zhruba do výšky 0,5 cm olej a rozohrejte ho na strednom stupni ohrevu.
Len čo bude olej rozpálený, znížte na mierny stupeň ohrevu. Polievkovou lyžicou vkladajte do panvice jablčné cesto a tvarujte menšie placky. Jablčné placky by mali byť cca 1 cm – 1,5 cm hrubé. Z oboch strán ich 4 – 5 minút opekajte.
Zatiaľ čo sa placky opekajú, zmiešajte si v hlbokom tanieri škoricu a kryštálový cukor.
Hotové placky obaľte v zmesi cukru a škorice a ihneď po obalení podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými