Košík je prázdny
Jahodové tiramisu
- 15 minV kuchyni
- 120 minNičnerobenie
- 135 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Pripravte si ľahký dezert trochu šmrncnutý letom. Budú ho milovať deti aj dospelí.
Suroviny
2 porcie
- 300 g jahôd
- 80 g píškótov (alebo amaretti)
- 100 ml smotany na šľahanie (31 % tuku)
- 150 g polotučného tvarohu z vaničky
- 2 lyžice bieleho kryštálového cukru
Postup prípravy
1
Jahody očistite a nakrájajte na malé kocky.
2
Piškóty alebo amaretti rozmrvte do 2 pohárov.
3
Smotanu vyšľahajte dotuha v robote s nástavcom na šľahanie (2 – 4 minúty). Tvaroh zmiešajte s cukrom a vmiešajte do vyšľahanej smotany.
4
Na rozmrvené piškóty v pohároch navrstvite smotanovú zmes a navrch rozložte nakrájané jahody. Rovnaký postup vrstvenia ešte raz zopakujte.
5
Takto pripravené jahodové tiramisu dajte stuhnúť na 2 hodiny do chladničky a potom podávajte.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými