Jahody so šľahačkou
- 12 minV kuchyni
- 30 minNičnerobenie
- 42 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 2 porciePočet porcií
Suroviny
Postup prípravy
Najprv všetky jahody očistite. Potom 4 jahody nakrájajte na hrubšie plátky a nechajte ich bokom. Zvyšok jahôd nakrájajte na štvrtiny, vložte do menšej misky a roztlačte vidličkou. Roztlačené jahody zmiešajte s 30 g cukru a vložte zatiaľ do chladničky.
Vo vyššej nádobe vyšľahajte smotanu s vanilkovým cukrom – potrvá to 2 – 3 minúty pri maximálnom výkone šľahača.
Pripravte si 2 poháre (2 × 250 ml) a rovnomerne do nich rozdeľte ⅓ roztlačených jahôd z chladničky.
Na vrstvu jahôd potom rozdeľte ½ pripravenej šľahačky. Na šľahačku opäť rozdeľte ďalšiu ⅓ roztlačených jahôd, potom do pohárov rozdeľte zvyšok šľahačky a nakoniec pridajte zvyšok roztlačených jahôd. Vrch každého pohára ozdobte jahodami nakrájanými na plátky.
Poháre vložte do chladničky, nechajte chladiť aspoň 30 minút a podávajte.
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými