HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najprv v stredne veľkom hrnci priveďte do varu 500 ml vody. Len čo voda začne vrieť, vložte do nej kel a 4 – 5 minút ho varte na najvyššom stupni ohrevu.

2

Potom ho sceďte, schlaďte pod studenou vodou a dôkladne vytlačte prebytočnú vodu. Takto pripravený kel nakrájajte na malé, asi centimetrové rezance.

3

Teraz si pripravte väčšiu misu a na malé kocky do nej nakrájajte toastový chlieb. Pridajte do nej obvarený kel, mleté mäso, mlieko, muškátový oriešok, vajcia, cesnak, cibuľu, eidam, rascu, soľ a čierne korenie a dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Z hotovej zmesi si pripravte guľky s hmotnosťou 120 – 130 g.

4

Keď celú zmes spracujete, na strednom stupni ohrevu rozohrejte väčšiu panvicu so slnečnicovým olejom. Pripravte si aj hlboký tanier a nasypte doň hladkú múku.

5

V momente, keď bude olej rozohriaty, ohrev stlmte na mierny stupeň a začnite pripravovať fašírky: Mäsovú guľku zľahka pritlačte do taniera s múkou, aby sa vytvorila placka, ktorá má priemer cca 7 cm a hrúbku 1 – 1,5 cm.

6

Fašírku z oboch strán obaľte, vložte do panvice a pomaly na miernom stupni ohrevu 9 – 10 minút z každej strany vyprážajte, aby bola na povrchu zlatistá. Keby olej počas vyprážania vychladol, na pár minút zvýšte ohrev na stredný stupeň a potom ho opäť stlmte na mierny. Fašírky by sa mali vyprážať pomaly.

7

Keď budú všetky fašírky hotové, rozdeľte ich na jednotlivé porcie a podávajte.

TIP
Kapustové fašírky podávajte s varenými alebo roztlačenými zemiakmi. Namiesto bravčového mäsa môžete použiť aj diétnejšie kuracie alebo morčacie mäso. Postup prípravy bude rovnaký.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu