Košík je prázdny
Kapustový šalát s rascou
- 15 minV kuchyni
- 120 minNičnerobenie
- 135 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 5 porciíPočet porcií
Suroviny
5 porcií
- 800 g bielej kapusty (najlepšie špicaté)
- kôra z 1 citróna
- 1 lyžica celej rasce
- 40 ml kvasného liehového octu (8%)
- 50 g bieleho kryštálového cukru
- ½ lyžíc soli
Postup prípravy
1
Pripravte si väčšiu misu.
2
Bielu kapustu nastrúhajte alebo najemno nakrájajte a kôru z citróna nastrúhajte najemno.
3
Kapustu dajte do pripravenej misy, pridajte k nej rascu, ocot, cukor, kôru z citróna a soľ a všetko premiešajte.
4
Hotový šalát vložte do chladničky, nechajte ho aspoň 2 hodiny odležať, potom šalát podávajte.
5
Šalát môžete skladovať v uzavretej nádobe v chlade, kde vydrží 6 – 7 dní.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými