HľadaťHľadaťMojeMojeKošíkKošík 0
Chcem variť Obchod Kontaktujte nás

Postup prípravy

1

Najprv dajte variť ryžu: Prepláchnite ju pod vodou, vložte do menšieho hrnca, zalejte 300 ml vody a priveďte do varu. Potom ohrev stlmte na mierny až stredný stupeň a ryžu varte domäkka, potrvá to 15 – 20 minút.

2

Medzitým si pripravte ďalšie ingrediencie: Cibuľu ošúpte a nakrájajte nahrubo, cesnak ošúpte a prelisujte a karfiol rozdeľte na menšie ružičky.

3

V stredne veľkom hrnci rozohrejte repkový olej a na miernom až strednom stupni ohrevu na ňom 3 – 4 minúty opekajte cibuľu. Potom pridajte prelisovaný cesnak a karí korenie a opekajte ešte 1 – 2 minúty. Následne do hrnca prilejte kokosové mlieko a 165 ml vody, ohrev zvýšte na maximum a varte 7 – 9 minút.

4

Po uvarení zmesi hrniec odstavte a obsah rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.

5

Hrniec vráťte na sporák, ohrev nastavte na stredný stupeň, do zmesi pridajte ružičky karfiolu a varte, kým karfiol nezmäkne a zmes nezhustne – potrvá to 10 – 15 minút, závisí to od veľkosti ružičiek karfiolu.

6

Keď bude karfiol uvarený, hrniec odstavte, pridajte doň hrášok a všetko dochuťte trstinovým cukrom, šťavou z limetky a soľou. Uvarené karfiolové karí podávajte s ryžou.

TIP
Karí podávajte s tofu opraženým na panvici alebo napríklad s kuracími prsiami – získate tak plnohodnotné jedlo. Aby karí na tanieri vyzeralo pekne, ozdobte ho niekoľkými lístkami čerstvej petržlenovej vňate.
Autor receptu
Tím 30 minút v kuchyni
Založte si svoj receptár
  • Ukladajte si obľúbené recepty
  • Píšte si poznámky k receptom
  • Majte prehľad o svojich hodnoteniach

Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými

Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu