Košík je prázdny
Krém z mascarpone
- 8 minV kuchyni
- 41 minNičnerobenie
- 49 minCelkom
- jednoduchéNáročnosť
- 8 porciíPočet porcií
Ak máte pred výplatou, skúste tento recept z nátierkového masla! Jedna porcia vyjde asi na euro na porciu a je fakt výborný! Ak nemáte poruke čerstvé ani mrazené ovocie, tak nezúfajte, bude stačiť aj to zavarené zo špajze.
Suroviny
8 porcií
- 500 g mascarpone (alebo nátierkového masla)
- 90 g práškového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie (31 % tuku)
- 350 g mrazených malín (možno použiť aj čerstvé)
- 40 g bieleho kryštálového cukru
- 2 lyžice vody
- citrónová šťava
Postup prípravy
1
Najprv si zvarte ovocie. Do menšieho hrnca vložte maliny, vodu a cukor. Na miernom stupni ohrevu varte 14 – 18 minút, kým zmes nezhustne. Potom odstavte a nechajte vychladnúť v chladničke .
2
Vo väčšej nádobe vyšľahajte elektrickým šľahačom mascarpone s práškovým cukrom do tuhej konzistencie (potrvá to 1 – 3 minúty).
3
Potom pomaly prilievajte smotanu a šľahajte 3 – 4 minúty, kým zmes nezhustne.
4
Hotový krém možno použiť na zdobenie tort (množstvo vystačí na tortu s priemerom cca 22 cm) alebo ho môžete podávať ako ľahký dezert s rozvareným ovocím.
TIP
Krém možno podávať aj s teplým ovocím – nemusíte ho pripravovať dopredu a rovno krém s ovocím servírovať.
Viac informácií o receptári www.jimezdrave.cz
Pripravujeme zdravé a jednoduché recepty pre celú rodinu
Zdieľajte svoje dojmy a tipy s ostatnými